2013. február 9., szombat

Próbálkozás-Török Ottilia kitartó munkája eredményt hozott.

Próbálkozás-Török Ottilia kitartó munkája eredményt hozott.
Iskolákat óvodákat kerestem fel, hogy a baranyai gyerekek maradandót alkothassanak. Nagyon örülök, hogy én tarthattam  Romonyán a foglakozásokat és annak különösen, hogy 4 helyről elfogadták az általam felkínált lehetőséget.
  2010. május 10-én került sor az első foglakozásra  a romonyai  kultúrház gyönyörű teraszán Kasza Imrével, a Világ Gyermekrajz Múzeumának megalapítójával. Imre először Romániában, később  Svédországban, majd  Magyarországon is megalapította   az állandó múzeumot a gyermekek alkotásai számára, amiért a Magyar Kultúra Lovagjává is ütötték. A délutánonként tartott foglalkozásokon kicsik és nagyok, iskolások, óvodások, más faluból érkező gyermekek is részt vettek. Kasza Imre egy délután személyesen is meglátogatta a helyi óvodát, tartott  foglakozást az apróságoknak, ahol minden gyermek maga is maradandót  alkothatott a készülő vásznon. Sikeresen részt vettek a vászonfestés programban és a komlói kiállításon a Romonyai Gyermek Festőkör,  az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény - Komló, a Vadász Utcai Óvoda - Pécs és a Mátyás Király Általános Iskola - Pécs. Köszönet a lelkes tanároknak és óvónőknek.

Az elkészült műveket a Komlói Közösségek Háza
állította ki ünnepélyes keretek között május 26-án.  Az alkotások egy hónapig voltak megtekinthetőek, majd a kiállított vásznak felkerültek a budapesti állandó Világ Gyermekrajz Múzeumába.
A gyermekek maradandót alkothattak mind a maguk, mind a világ számára - köszönet Imrének és a gyerekeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése